Torek, 23 april 2024
Iskanje

Za kolesarje brezplačen avtobusni prevoz med Gradežem in Koprom

14. jul. 2018 | 15:46
Dark Theme

Koprska in tržiška občina sta danes prvič v letošnjem poletju ponudili možnost brezplačnega čezmejnega avtobusnega prevoza koles med Koprom, Gradežem in Krminom. Avtobus bo vozil štiri konce tedna - še enega v juliju in dva v avgustu. Avtobus s prikolico, v katero bodo kolesarji lahko spravili svoja kolesa, je danes ob 8.55 odpeljal iz Gradeža proti Kopru s postankoma v Tržiču in Trstu. Popoldne se je prek Trsta in Tržiča vrnil v Gradež. Potniki lahko v Tržiču prestopijo na avtobusno linijo za prevoz koles, ki pelje do Krmina.
Jutri (v nedeljo) bo avtobus ob 8.10 štartal iz Kopra in po postankih v Trstu in Tržiču čez dve uri prispel v Krmin. Povratek v Koper je predviden zvečer.
Tudi na tej liniji bodo imeli kolesarji možnost v Tržiču prestopiti na avtobus za prevoz koles proti Gradežu. Prevoz bo na voljo še zadnji konec tedna v juliju ter dva konca tedna v avgustu.
Avtobusni prevoz KoloBus je poskusna storitev, ki so jo vpeljali v okviru čezmejnega projekta vzpostavljanja multimodalnih povezav ob kolesarski trasi Adriabike z naslovom Inter Bike II, ki sodi v okviru programa sodelovanja Interreg V-A Italija-Slovenija 2014-2020.
Projekt je namenjen spodbujanju kolesarjenja kot trajnostne oblike mobilnosti pri vsakodnevnih opravkih ter odkrivanju turističnih znamenitosti čezmejnega območja vzdolž kolesarske trase Adriabike od Kranjske Gore do Ravenne v Italiji. V projektu na slovenski strani sodelujejo Mestna občina Koper, Občina Tržič, Razvojna agencija ROD Ajdovščina in Lokalna akcijska skupina Vzhodnega Veneta VEGAL.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava