Petek, 19 april 2024
Iskanje

Nemirno poletje naprej s polno paro

19. jul. 2018 | 11:43
Dark Theme

V letošnji poletni ponavljajoči dokaj redni izmenjavi pozitivnih in negativnih valov je sedaj prehodno na vrsti subtropski anticiklon. Danes in jutri nam bo zagotovil sončno in prijetno toplo poletno vreme, v soboto pa bo njegov vpliv že oslabel. Prihaja namreč višinska dolina s hladnejšim in bolj vlažnim atlantskim zrakom, ki bo v sobotnih popoldanskih urah dosegla naše kraje in se bo nato v nedeljo še nekoliko poglobila.
Nova sprememba zračne mase prinaša prehodno spremenljivost in vsaj občasno nestanovitnost. V soboto popoldne bo tako že povečini spremenljivo oblačno in se bodo pojavljale prve krajevne plohe in nevihte. Ponekod se bodo lahko zavlekle v noč na nedeljo. Mestoma bo lahko nastala tudi kakšna močnejša nevihta.
V nedeljo bo v glavnem spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte. Ne gre izključiti posameznih krajevnih izrazitejših pojavov. Ob morju bo nekaj več jasnine in bodo, kot kaže, padavine nekoliko manj pogoste.
Nekoliko se bo osvežilo.
V ponedeljek se bo sprva nadaljevalo podobno vreme, nato se bodo razmere začele počasi umirjati.
V prihodnjem tednu bo, kot kaže, prevladovala severovzhodna vremenska slika. Občasno bo pihljala šibka burjica. Prevladovalo bo v glavnem sončno vreme s popoldansko krajevno spremenljivostjo ali nestanovitnostjo. Zlasti ob morju in verjetno tudi na Goriškem bo v glavnem nekoliko topleje kot v minulih dneh.
Kot kaže, bodo tudi v bližnji prihodnosti vremenske spremembe razmeroma pogoste in je po zdajšnjih izgledih težko pričakovati daljša obdobja s povsem stanovitnim vremenom.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava