Torek, 23 april 2024
Iskanje

Na festivalu Metaldays prek 130 skupin z vsega sveta

20. jul. 2018 | 12:46
Dark Theme

Na sotočju v Tolminu med rekama Tolminko in Sočo se bo v nedeljo 22. julija začel metalski festival na prostem Metaldays, ki privablja tudi številne ljubitelje iz Italije. Trajal bo do sobote 28. julija. Potekal bo na treh odrih, nastopilo pa bo prek 130 skupin z vsega sveta, med katerimi bodo Judas Priest, Kataklysm, Behemoth, Children of Bodom, Accept, Soulfly, Eluveitie, Ensiferum, Hatebreed in Epica.
Dogajanje na odru Ian Fraser »Lemmy« Kilmister in odru Boško Bursać bo potekalo od ponedeljka do petka, na odru New Forces, namenjenem še neuveljavljenim skupinam, pa se dogajanje začne še pred uradnim odprtjem, v soboto.
S festivalskimi vstopnicami - na voljo so le še eno- in tridnevne vstopnice - je tudi letos mogoče brezplačno kampiranje. Hrano in pijačo bodo obiskovalci lahko kupili na stojnicah ter v bližnji diskontni trgovini. Na voljo bo veliko vegetarijanskih in veganskih jedi, tudi hrane brez glutena, pa še sveži kokosi, ki bodo po prepričanju organizatorjev ugnali mačka in neprespanost. Poleg tega bo na celotnem območju zagotovljena brezplačna pitna voda.
Obiskovalci prihajajo iz več kot 80 različnih držav - iz Slovenije jih bo okoli 20 odstotkov. Dva para iz tujine se bosta na festivalu poročila.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava