Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Poslabšanje se bo stopnjevalo

21. jul. 2018 | 11:57
Dark Theme

Glavnina poslabšanja se od zahoda približuje našim krajem. Nad severnimi italijanskimi predeli se pojavljajo padavine, deloma nevihte, prve občasne kaplje dežja pa so že dosegle tudi nekatere naše predele.
Glavnina oblačnega pasu s padavinami bo dosegla naše kraje v popoldanskih urah in zvečer. Vlažen zrak pa se bo zadrževal nad nami do vključno ponedeljka.
Čez dan, zvečer in ponoči bo povečini spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo občasne krajevne padavine, deloma plohe in nevihte, med njimi bo lahko tudi kakšna močnejša. Možna bodo tudi občasna obdobja z delno jasnino.
Podobna vremenska slika s spremenljivim vremenom in občasnimi krajevnimi plohami in nevihtami se bo nadaljevala tudi jutri ter v noči na ponedeljek. Nekoliko se bo osvežilo. V ponedeljek bo povečini še spremenjivo in bodo zlasti v popoldanskih urah lahko še nastale posamezne krajevne plohe in nevihte. Zapihala bo šibka burja.
Sinoči so močnejše nevihte nastale zlasti na Dolenjskem, kjer se je na širšem območju pojavljala toča, pri nas pa v gorskem svetu. Drugod je bilo še večinoma suho.
Medtem se je pred prihodom vremenske motnje ozračje še dodatno otoplilo in se je povečal odstotek relativne vlage. Radiosonda iz Rivolta je sinoči na višini 1500 metrov v prostem ozračju namerila najvišjo letošnjo temperaturo +17,4 stopinje Celzija. Ozračje je bilo za več kot 4 stopinje Celzija toplejše od dolgoletne normalnosti. V prihodnjih urah se bo postopno ohladilo. Zlasti od ponedeljka bo proti nam pritekal tudi bolj suh zrak.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava