Petek, 19 april 2024
Iskanje

V prihodnjih urah več oblakov

10. avg. 2018 | 11:36
Dark Theme

Oblačnost se je ponekod, zlasti v goratih in zahodnih predelih dežele, že nekoliko povečala. Od zahoda se namreč našim krajem približuje vremenska motnja. Ozračje bo do jutrišnjih popoldanskih ur občasno nestanovitno, mestoma bodo nastale krajevne nevihte, ki bodo manj verjetne in pogoste ob morju. Dogajanje, kot smo pisali, ne bo ravno linearno, vreme bo spremenljivo, pojavi bodo bolj krajevne narave, ponekod pa je možno, da bo dežja zelo malo ali da celo ne bo padla niti kaplja. Možna pa je tudi kakšna močnejša krajevna nevihta. Zlasti ob morju bodo tudi daljša sončna obdobja.
Ozračje se bo nato od jutrišnjih večernih ur nekoliko osvežilo. Četudi ne gre pričakovati ravno izrazitih temperaturnih sprememb, bodo vremenske razmere v primerjavi z dosedanjim dogajanjem precej drugačne in bo toplotna obremenitev popustila.
Danes bo čez dan delno jasno do spremenljivo oblačno, mestoma bo lahko nastala kakšna ploha ali nevihta, ki bo ob morju manj verjetna.
V nočnih urah in jutri se bo nadaljevalo povečini spremenljivo oblačno vreme, več sonca bo ob morju. Nastajale bodo občasne krajevne plohe in nevihte. Jutri bo zapihala šibka do prehodno zmerna burja. Ozračje se bo osvežilo.
V nedeljo in ponedeljek bo prevladovalo sončno vreme. Najvišje dnevne temperature bodo do okrog ali malo nad 30 stopinj Celzija, noči pa bodo bolj sveže kot v zadnjih dneh.
Do novega poslabšanja bo, kot kaže, prišlo sredi prihodnjega tedna.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava