Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Mednarodni lutkovni festival v FJK in Novi Gorici

16. avg. 2018 | 12:07
Dark Theme

Med 20. avgustom in 2. septembrom bo v Gradežu, Ogleju, Gorici in Novi Gorici na sporedu Alpe Adria Puppet festival. Na vrsti bodo klasične lutkovne predstave, pa tudi vpogled v novejše smernice v lutkovnem gledališču. Nastopili bodo umetniki iz Italije, Slovenije, Rusije, Španije in Madžarske. Sodelovanje Nove Gorice pri festivalu je bilo dogovorjeno v sklopu priprav na kandidaturo Nove Gorice za Evropsko prestolnico kulture 2025.
Dogodki v Novi Gorici in Gorici bodo potekali med 30. avgustom in 2. septembrom. Prizorišča so različna in tudi posebna - od kulturnih dvoran do knjižnice in parkov, kot so Park Viatori, Park Vile Coronini in Park Prefekture v Gorici.
Med drugimi bo na festivalu nastopil tudi slovenski lutkar in glasbenik Matija Solce, in sicer v četrtek, 30. avgusta, v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici s predmetno-glasbeno predstavo Pasje življenje, nastalo po motivih Življenja psička Karla Čapka.
Na Poletni sceni v Novi Gorici bodo v sklopu Alpe Adria Puppet festivala gostili dve predstavi - v četrtek, 30. avgusta, Rdečo kapico Gledališča Zapik, in v nedeljo, 2. septembra, Marionete iz Budimpešte madžarskega lutkarja Benca Sarkadija. Vstop na predstavi bo prost.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava