Nedelja, 14 april 2024
Iskanje

Ptuj bo do nedelje rimski Poetovio

16. avg. 2018 | 12:18
Dark Theme

Ptuj se bo od danes do nedelje ponovno spremenil v rimski Poetovio, saj bo več kot 800 udeležencev iz sedmih držav predstavilo življenje in običaje v starem Rimu. V sklopu tradicionalnih Rimskih iger bodo ptujske ulice in trge v prihodnjih neh zasedli gladiatorji, legionarji, senatorji, vestalke in drugi Rimljani. V spomin na Poetovio, ki je bilo pred 2000 leti mogočno mesto, najprej vojaška postojanka, pozneje pa pomembno trgovsko in obrtno mesto, društvo Poetovio LXIX že enajst let pripravlja eno največjih predstavitev rimskega obdobja v tem delu Evrope.
Tema tokratnih Rimskih iger je leto štirih cesarjev.
V soboto se bo dopoldne odvila povorka po mestnih ulicah z dogajanjem pred mestno hišo in pred Orfejevim spomenikom, na kateri se bo predstavilo okoli 800 kostumiranih Rimljanov iz sedmih držav. Popoldne bodo obiskovalci v kampu lahko pokusili rimske jedi in pijače ter se tudi sami preoblekli v stare Rimljane.
V nedeljo bo dogajanje namenjeno predvsem družinam in otroškim delavnicam. Tudi letos bodo organizatorji izvedli tridnevni otroški rimski tabor, kjer se bodo najmlajši zabavali kot pravi mali Rimljani.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava