Nedelja, 07 april 2024
Iskanje

Večdnevno prijetno poletje

16. avg. 2018 | 13:03
Dark Theme

Po torkovi vremenski fronti se je zračni tlak spet okrepil. Nad večjim delom Evrope bo več dni prevladoval anticiklon, ki nam prinaša prijetno poletno vreme ob ne ravno prevročih temperaturah.
Ozračje sicer pri nas nekoliko segreva burja, toda priteka tudi bolj suh zrak, zato je toplotna obremenitev daleč manjša kot v preteklih dneh. Zlasti noči pa bodo postopno nekoliko bolj sveže, medtem ko bodo najvišje dnevne temperature do okrog ali malo nad 30 stopinj Celzija.
Povečini stanovitno vreme z manjšo možnostjo kakšne popoldanske krajevne nevihte se bo, kot kaže, nadaljevalo za približno teden dni. Večjih in dolgotrajnejših poslabšanj vsaj do prihodnje srede se nam ni treba bati. Tudi vročinske nevihte ne bodo ravno pogoste. Prevladovalo bo sončno vreme z le morebitno občasno zmerno oblačnostjo.
V drugi polovici prihodnjega tedna pa bo, kot kaže, prišlo do precejšnje vremenske spremembe. Kot kaže, bo večji del Evrope sredi prihodnjega tedna ali v drugi polovici prešla severnoatlantska višinska dolina z vlažnim in nestanovitnim zrakom. Prišlo bo do poslabšanja z ohladitvijo, ki bo verjetno občutnejša od torkove. Severnoatlantske višinske doline počasi pridobivajo večjo moč, medtem ko subtropski anticiklon ni več tako soliden kot v preteklih tednih.
Po zdajšnjih izgledih kaže, da bo poslabšanje v prihodnjem tednu lahko zadalo precejšen udarec letošnjemu poletju.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava