Petek, 26 april 2024
Iskanje

Na Sočergi ustavili moškega na begu

16. avg. 2018 | 16:26
Dark Theme

Na mejnem prehodu Sočerga so v ponedeljek zjutraj slovenski policisti ustavili 65-letnega moškega hrvaške narodnosti, ki mu je bil na Hrvaškem izrečen ukrep obvezne vsakodnevne zglasitve na policijski postaji v kraju bivanja, sodišče iz Padove pa je zanj razpisalo tudi evropski nalog za prijetje, poročajo Primorske novice.
Ustavili so ga v ponedeljek ob 7. zjutraj, ko se je na mejni prehod pripeljal z audijem nemške registracije. Po pregledu dokumentov so ugotovili, da je zanj razpisan evropski nalog za prijetje, ki ga je izdalo italijansko sodišče v Padovi, in sicer zaradi kaznivega dejanja mednarodnega hudodelskega združevanja, za kar je v Italiji zagrožena zaporna kazen do sedem let, in kaznivega dejanja pranja denarja, za kar je v Italiji zagroženo do 12 let zapora. Skupno mu torej grozi 19 let zapora.
Moški je zapustil svoj osebni avtomobil in je hotel peš pobegniti proti Hrvaški, vendar so ga policisti prijeli in mu odvzeli prostost. V skladu z veljavno zakonodajo so ga privedli na zaslišanje k preiskovalni sodnici v Kopru, ki je zanj odredila pripor.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava