Sobota, 20 april 2024
Iskanje

Klavirski virtuoz Peter Bence nocoj v Kopru

18. avg. 2018 | 11:23
Dark Theme

V Kopru se nocoj obeta prava poslastica za ljubitelje klavirske glasbe. Madžarski pianist, skladatelj in producent Peter Bence se bo po nastopu na Kongresnem trgu v Ljubljani v sklopu 66. Ljubljana festivala nocoj predstavil na Titovem trgu. Pianist, ki je postal senzacija na spletu, je s priredbami skladb Michaela Jacksona, zasedbe Queen in avstralske zvezdnice Sie navdušil vse generacije. Bence je na Kongresnem trgu v skoraj dve uri dolgem programu izvedel skladbe, kot so Here Comes The Sun, Human Nature, Bad, Despacito, Don't Stop Me Now, Somebody to Love, Black or White in Africa, kot tudi svoje avtorske skladbe, med njimi Home, Fibonacci, The Loop Song in Flashback.
Kot osnovnošolec je dobil status čudežnega dečka in se je začel šolati na Akademiji za glasbo Franz Liszt v Debrecenu. Svoje klavirske sposobnosti je po študiju na Madžarskem izpopolnjeval
na akademiji Berklee v Bostonu.
Januarja 2012 se je vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov, ko se je v eni minuti dotaknil klavirskih tipk kar 765-krat. Leta 2015 pa je njegova različica Jacksonove skladbe Bad na YouTubeu le v nekaj dneh zabeležila kar deset milijonov ogledov.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava