Sobota, 20 april 2024
Iskanje

Meteorološka jesen se bo začela sveže in deževno

30. avg. 2018 | 12:17
Dark Theme

V soboto se bo začela meteorološka jesen, astronomska bo na vrsti od 23. septembra. Meteorološki letni časi so tisti, ki bi morali najbolje odražati vremensko dogajanje, kar bo, kot kaže, obveljalo tudi letos. Ravno v prihodnjih dneh bo namreč sočasno z njenim meteorološkim začetkom mestoma res zadišalo po jeseni. Vreme bo več dni muhavo, pojavljale se bodo padavine in bo spet bolj sveže.
Hladna vremenska fronta s severnoatlantskim zrakom bo dosegla naše kraje v jutrišnjih (petkovih) večernih urah, pred njo pa bo ozračje mestoma že nekoliko bolj nestanovitno. Od višinske doline se bo nato ob koncu tedna odcepilo hladno višinsko jedro, ki se bo več dni zadrževalo nad našim območjem. Vseskozi se bomo torej soočali s hladnejšim severnim zrakom, ki bo povečeval nestanovitnost in ob katerem bodo temperature razmeroma nizke.
Danes bo v glavnem še povečini sončno. V popoldanskih urah bo zlasti severnih goratih predelih nekaj več nestanovitnosti in bodo nastajale krajevne nevihte. Ni povsem izključeno, da bo kakšna nevihta pozno popoldne ali zvečer lahko nastala tudi drugod.
Jutri bo sprva precej jasno, čez dan bo postopno več spremenljivosti in bo oblačnost naraščala. Zvečer se bodo začele pojavljati prve krajevne padavine, ki bodo v noči na soboto in v soboto pogostejše in močnejše. Vmes bodo tudi krajevne nevihte, ne gre ravno izključiti tudi kakšne močnejše. Zapihala bo burja, temperatura se bo spuščala.
V nedeljo se bo nadaljevalo podobno vreme z morebitnimi vmesnimi obdobji spremenljivosti. Povečini bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, vmes bo lahko tudi kakšna nevihta. Razmeroma sveže bo.
Tudi v ponedeljek in torek se bo nadaljevalo podobno vreme, toda bodo, kot kaže, padavine manj pogoste in bo več spremenljivosti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava