Torek, 23 april 2024
Iskanje

Za vlome je osumljen brezdomec

5. sep. 2018 | 12:20
Dark Theme

Policisti iz Izole so uspešno zaključili preiskavo sedmih premoženjskih kaznivih dejanj vlomov v barke in plovila, privezana v izolskem pristanišču v zadnjem mesecu. Osumljen je 33-letni brezdomec, sicer doma z območja Ljubljane, ki je na barkah kradel oblačila, hrano in pijačo, pa tudi tehnične predmete, kot so računalniki in tablice, in jih preprodajal.
Koprski policisti osumljenega povezujejo tudi z drugimi podobnimi kaznivimi dejanji na območju Kopra in Ankarana. Vlomil naj bi v dva gostinska lokala v Kopru, 6 bark v Kopru in Ankaranu, povezujejo pa ga tudi s tatvino štirih koles. Eno kolo so zasegli in ga vrnili lastniku.
Osumljeni je bil predhodno že obsojen za podobna premoženjska kazniva dejanja in je zaradi njih na prestajanju pogojne kazni. Po končanem policijskem pridržanju je bil priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zanj odredil pripor.
Osumljencu so bili med policijskim postopkom zaseženi tudi drugi predmeti, za katere utemeljeno sklepajo, da izvirajo iz še neprijavljenih kaznivih dejanj.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava