Torek, 23 april 2024
Iskanje

Glavnina poslabšanja bo drugje

6. sep. 2018 | 12:09
Dark Theme

Prihajajoče poslabšanje bo kratkotrajno in ne bo pokvarilo vzdušja pred novim razcvetom poletja v prihodnjem tednu. Pojavi bodo, kot kaže, omejeni. Globoko hladno višinsko jedro s središčem nad Britanskim otočjem bo namreč le obrobno segalo do alpskega grebena in bo le delno vplivalo na vremensko dogajanje pri nas. Ob pronicanju hladnejšega in bolj vlažnega severnoatlantskega zraka se bo sicer tudi pri nas povečala nestanovitnost, toda kaže, da glavnina dogajanja ne bo v celoti zaobjela ravno naših krajev.
Danes bo še prevladovalo povečini stanovitno in precej sončno vreme z občasno zmerno oblačnostjo.
Jutri in v soboto pa bo več spremenljivosti. Prevladovalo bo delno jasno do spremenljivo oblačno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami, možne bodo tudi posamezne nevihte. Vmes pa bodo obdobja z delno jasnim ali spremenljivim povečini suhim vremenom. Vse kaže, da bo šlo bolj za časovno in krajevno omejene pojave kot za morebiten dolgotrajnejši vztrajen dež. Temu primerne bi morale biti tudi količine, ki razen v krajih, kjer bodo morebitne nevihte, ne bi smele biti ravno velike.
V soboto bo zapihala burja, nekoliko hladneje bo. Vreme se bo čez dan postopno izboljšalo.
V nedeljo se bo zračni tlak že občutno okrepil in bo proti nam začel pritekati topel in suh subtropski zrak. V nedeljo bo prevladovalo sončno vreme in bo topleje.
Od ponedeljka pričakujemo večdnevno obdobje s sončnim vremenom in najvišjimi dnevnimi temperaturami, ki se bodo ponekod spet dotaknile 30 stopinj Celzija.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava