Petek, 19 april 2024
Iskanje

V popoldanskih urah možna tudi kakšna močnejša nevihta

7. sep. 2018 | 11:43
Dark Theme

V dopoldanskih urah so se po pričakovanjih ponekod že pojavljale prve občasne padavine. Po deželi sicer prevladuje spremenljivo do pretežno oblačno vreme, mestoma s kakšno kapljo dežja, vpliv oslabljene vremenske fronte pa se bo v popoldanskih in večernih urah mestoma nekoliko povečal.
Ni izključeno, da se bodo v popoldanskih urah pojavile tudi posamezne krajevne nevihte in med njimi tudi kakšna močnejša. Glavnina padavinskega pasu je trenutno nad Venetom in nad severnim Jadranom, kjer se pojavljajo tudi plohe in posamezne nevihte. Zlasti sredi morja je bila tudi kakšna močnejša. Padavinski pas se bo v prihodnjih urah od jugozahoda počasi približeval našim krajem. V popoldanskih urah se bodo tudi pri nas pojavljale občasne krajevne padavine, vmes bodo tudi krajevne plohe in posamezne nevihte. Ni ravno izključeno, da bo med njimi tudi kakšna močnejša nevihta. V vsakem primeru bo šlo za časovno in krajevno omejen pojave.
Glavnina poslabšanja z občasnimi krajevnimi padavinami bo trajala do nočnih ur, medtem ko za jutri kaže na izboljšanje vremena in na bolj stanovitno vremensko sliko, četudi je možno, da bo mestoma, zlasti v popoldanskih urah, lahko še nastala kakšna posamezna ploha.
V nedeljo bo prevladovalo sončno in toplejše vreme.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava