Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Kraški večer presegel vsa pričakovanja

8. sep. 2018 | 16:54
Dark Theme

Tretji večer kraške kulinarike je v gostilni Amerigo1934 v Savignu priredila skupina Okusov Krasa, ki deluje v sklopu Slovenskega deželnega gospodarskega združenja, v sodelovanju s kraškimi vinarji in proizvajalci ter v sodelovanju s skupino Premiate Trattorie Italiane. Gostje večera so v očarljivi lokaciji okusili dobrote kraške kuhinje in vrhunska kraška vina. Kraški večer je z degustacijo specialitet in predstavitvijo eno-gastronomske pobude Okusov Krasa presegel vsa pričakovanja, saj so v gostilni z michelinovo zvezdico Amerigo 1934 bila vsa mesta rezervirana že mesec pred dogodkom.
Prijeten večer se je začel s hišno dobrodošlico. V nadaljevanju so ob svečano pripravljenih mizah postregli vrhunske kreacije kraške kulinarike. Skupno so v kuhinji usklajevali delo kuharic in kuharjev iz štirinajstih kraških obratov, da je bil vsak izmed hodov na jedilniku paša za oči in kulinarični užitek.
Predsednica gostinske sekcije SDGZ Paola Zivic je ob koncu izpostavila, da je večer Okusov Krasa sad poglobljenega in plodnega sodelovanja slovenskih gostincev, pekov in slaščičarjev ter proizvajalcev iz naše dežele. V isti sapi je goste povabila na obisk naših krajev ter gostinskih obratov in kmetij, ki jih upravljajo Slovenci v Italiji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava