Petek, 12 april 2024
Iskanje

Erjavec namignil, v Trstu zanikali

11. sep. 2018 | 18:39
Dark Theme

Pri najbolj masovni vojaški vaji po koncu hladne vojne bi lahko sodeloval tudi Trst, meni slovenski zunanji minister Karl Erjavec. Toda tržaško pristanišče je zanikalo, da se pogaja z zvezo Nato. Je Erjavec povedal, česar v Trstu ne smejo? Ali pa je minister s površnim sklepanjem navedel neresnično informacijo?
Dilemo je sprožil Erjavec, ki je bil v torek gost oddaje Odmevi na prvem programu TV Slovenija. Voditeljica Rosvita Pesek ga je med drugim vprašala, kakšno vlogo bo imela Luka Koper od oktobra naprej. Prihodnji mesec se bo namreč začela vojaška vaja Trident Juncture 18, pri kateri bo sodelovalo približno 40.000 vojakov iz 29 držav članic Nata in še nekaterih drugih držav. Prizorišče velike operacije bo Norveška, za premike opreme in kakšnih 10.000 vozil pa so v stanju pripravljenosti mnoga evropska pristanišča.
»Tukaj gre za komercialen posel, tukaj je več kandidatov, tudi Reka in pa Trst,« je dejal Erjavec. Iz službe za odnose z javnostmi pristaniške uprave Trsta in Tržiča pa so za Primorski dnevnik ministrov namig zavrnili.

Več v današnji (sredini) tiskani izdaji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava