Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Arso objavil rumeno opozorilo

13. sep. 2018 | 12:19
Dark Theme

Ob skorajšnjem poslabšanju vremena je Arso na svoji spletni strani za jutri ter za soboto objavil rumeno opozorilo. »Lokalno bodo možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki«, piše v opozorilu. Velja pa za celotno Slovenijo, vključno z jugozahodnimi predeli, ki so najbližji našim krajem, za katere je  opozorilo rumene barve jutri od 12. ure do polnoči ter ponovno v soboto od 18. do polnoči.
Nad Slovenijo bo dogajanje predvidoma nekoliko bolj živahno kot pri nas. Toda tudi v FJK kakšen močnejši krajevni pojav ni ravno povsem izključen.
Gre, kot smo pisali, za prehodno poslabšanje, ki bo le delno in v glavnem obrobno zajelo naše kraje. Danes bo še povečini delno jasno, jutri in v soboto pa bo delno jasno do spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. Ni ravno izključeno, da bo tudi pri nas ponekod kakšna močnejša nevihta. Vmes bodo možna obdobja z delno jasnino ali spremenljivim vremenom. Zlasti ob morju bodo, kot kaže, padavine manj pogoste in bodo tudi daljša obdobja s suhim vremenom. Nekoliko hladneje bo. V nedeljo se bo vreme izboljšalo in bo povečini sončno.
Anticiklon nam bo nato ponovno zagotovil sončno in za ta čas sončno vreme večji del prihodnjega tedna.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava