Sreda, 10 april 2024
Iskanje

Vremenska fronta bo nad Alpami oslabela

14. sep. 2018 | 10:55
Dark Theme

Vremenska fronta je dosegla Alpe in se od severozahoda delno pomika proti nam. Ponekod v Karnijskih Alpah se že pojavljajo manjše padavine, drugod se je oblačnost povečala.
Nad Alpami bo vremenska fronta oslabela in se v bistvu razpolovila, njen zahodni del se bo pomikal zahodno od nas, vzhodni pa bolj vzhodno, povečini nad Slovenijo. Poslabšanje bo nekoliko bolj občutno le v severnih goratih predelih in ponekod v nižinskem pasu, medtem ko bo ob morju in v južnejših predelih več jasnine ali zmerne oblačnosti in bodo padavine manj verjetne.
V popoldanskih urah se bo oblačnost povsod povečala in se bodo zlasti v severnejših predelih pojavljale krajevne padavine, vmes bodo lahko tudi posamezne plohe ali nevihte. V južnejših predelih bo več spremenljivosti. Jutri bo delno jasno do spremenljivo oblačno, zlasti v popoldanskih urah lahko nastanejo posamezne krajevne nevihte, kakšna posamezna ploha ali nevihta morda lahko tudi ob morju. Šlo pa bo v morebitnem pritrdilem primeru, za časovno in krajevno omejene pojave. Kjer bodo nevihte, bo lahko vmes tudi kakšna močnejša.
V nedeljo se bo vreme izboljšalo in bo prevladovala jasnina. Ozračje se bo rahlo ohladilo.
Od ponedeljke bo več dni prevladovalo sončno in za ta čas toplo vreme z le občasno popoldansko krajevno nestanovitnostjo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava