Petek, 19 april 2024
Iskanje

Staro mestno jedro Tolmina brez avtomobilov

18. sep. 2018 | 11:01
Dark Theme

Občina Tolmin se je ob številnih pobudah odločila, da zapre za promet staro mestno jedro, in sicer najprej za obodbje enega meseca. V tem času bodo preizkusili, kako bi bil prostor videti in kako bi deloval ob spremenjenem prometnem režimu. Zapora bo trajala do petka, 12. oktobra. Občina pri projektu sodeluje s Posoškim razvojnim centrom.
V tem mesecu dni, kolikor bodo imeli poskusno prometno zaporo, želijo dobiti čim več povratnih informacij, pobud in razmišljanj domačinov, ki bodo nato podlaga za načrtovanje ukrepov in podlaga za uresničevanje oživljanja mestnega središča.
Z začasno postavitvijo dodatne urbane opreme in zelenja bo prostor privlačnejši, za dodaten mestni utrip pa bodo poskrbele tudi prireditve »na placu«. Na tolminski občini med prireditvami izpostavljajo predvsem nadaljevanje tradicije Praznika frike, ki bo letos v soboto, 29. septembra, in je povezan tudi s praznovanjem dneva luči. Zapora starega mestnega jedra Tolmina je tudi del aktivnosti ob Evropskem tednu mobilnosti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava