Petek, 19 april 2024
Iskanje

V Luki Koper 650 novih zaposlitev

18. sep. 2018 | 15:44
Dark Theme

Luka Koper bo v tem mesecu objavila javne razpise oz. natečaje, v okviru katerih predvidevajo, da bodo neposredno zaposlili preko 300 oseb, prek zaposlitvenih agencij pa pridobili še približno 350 delavcev. Novi model bo sicer v praksi zaživel s prvim januarjem 2019. Strategija reševanja problematike delavcev pri izvajalcih pristaniških storitev, temelji na tristebrnem modelu, ki predvideva zaposlitve v Luki Koper, zaposlitev preko zaposlitvenih agencij in uporabo zunanjih pogodbenih podjetij. Kot so dodali, je treba upoštevati čas izvedbe razpisov oz. natečajev, postopek izbora, zdravniške preglede, odpovedne roke in podobno.
Na podlagi sedanjih potreb v Luki predvidevajo, da bodo neposredno zaposlili preko 300 oseb. S postopkom javnega natečaja bodo izbrali tudi t.i. zaposlitvene agencije, preko katerih bi pridobili približno 350 delavcev. Prav tako bodo z javnim natečajem izbrali tudi zunanja pogodbena podjetja. Pri sklepanju novih pogodb z zunanjimi pogodbeniki pa bodo uvedli dodatne mehanizme nadzora, s katerimi bodo skladno z zakonodajo izvrševali nadzor glede izplačevanja plač, davkov, prispevkov ter spoštovanja drugih delovnopravnih predpisov.
Iz nerevidiranega poročila o poslovanju Luke Koper v prvem letošnjem polletju izhaja, da je družba na ravni skupine zaposlovala nekaj manj kot 1200 ljudi, matična družba pa okoli 1000 ljudi.null

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava