Sobota, 13 april 2024
Iskanje

V Zagrebu se soočajo z invazijo komarjev

20. sep. 2018 | 12:37
Dark Theme

V Zagrebu se, podobno kot v mnogih krajih pri nas, soočajo z invazijo komarjev, toda je v hrvaški prestolnici stanje po vsej verjetnosti še nekoliko hujše. V mnogih zagrebških trgovinah namreč celo zmanjkuje sredstev proti letečim krvosesom. Iz hrvaškega zavoda za javno zdravstvo so potrdili, da se je povečalo število zahtev državljanov za uničevanje komarjev. Izpostavljajo, da je sezona komarjev na vrhuncu. Zagrebčani so v različnih televizijskih prispevkih v preteklih dneh kazali svoje roke ali noge, na katerih je bilo na nekaj kvadratnih centimetrih kože videti tudi več deset sledi komarjih pikov.
V hrvaškem zavodu za javno zdravstvo so potrdili, da so podjetja za dezinsekcijo komarjev nenehno na terenu, a so pojasnili, da je toplo vreme v drugi polovici septembra izjemno ugodno za razmnoževanje komarjev.
Strokovnjaki na celotnem našem območju pripisujejo nenavadno septembrsko invazijo komarjev ravno za ta čas zelo toplemu vremenu. Menijo, da so bili pogoji v zadnjem obdobju zelo ugodni za njihovo razmnoževanje. Stanje naj bi se izboljšalo po prvi občutnejši ohladitvi.
V hrvaškem zavodu za javno zdravstvo so še potrdili, da Zagrebčane pika več kot 31 vrst komarjev.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava