Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Za jutrišnje poslabšanje rumeno in oranžno opozorilo

21. sep. 2018 | 16:01
Dark Theme

V zadnjih urah je postalo vse bolj verjetno, da tudi jutrišnja prva od dveh vremenskih front, za katerima bo od ponedeljka pritekal za ta čas mrzel arktični zrak, ne bo ravno zanemarljiva. Do poslabšanja bo prišlo že v nočnih ali v zgodnjih jutranjih urah, pojavljale se bodo padavine, deloma plohe in nevihte, v popoldanskih urah pa bo zapihala burja in se bo ozračje občutno ohladilo.
Arso je ob skorajšnjem poslabšanju objavil rumeno opozorilo za jugozahodne predele Slovenije, ki mejijo s tržaško, goriško in deloma videmsko pokrajino ter oranžno opozorilo za severozahodne predele Slovenije, ki mejijo deloma z Benečijo, z Rezijo in z gorskim svetom. V obeh opozarja pred nevihtami, zlasti v gorah tudi pred morebitnimi nalivi in pred močnejšimi sunki vetra. V popoldanskih urah bo zapihala burja, ki bo lahko dosegla hitrost do okrog 85 km/h.
Civilna zaščita iz FJK opozarja pred poslabšanjem, ki se bo začelo že v jutranjih urah, z zmernimi do močnimi padavinami in nevihtami. Mestoma bo možna tudi kakšna močnejša nevihta z obilnimi padavinami. Dopoldne bo ob morju pihal zmeren južni veter, v popoldanskih urah pa bo zapihala burja. Zvečer se bo vreme postopno izboljšalo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava