Nedelja, 14 april 2024
Iskanje

Za fronto je začel pritekati arktični zrak

24. sep. 2018 | 9:01
Dark Theme

Druga vremenska fronta je po pričakovanjih hitro prešla naše kraje in se povečini že oddaljuje proti jugovzhodu. Mestoma so nastajale kratkotrajne plohe in nevihte. Ponekod bo le še nekaj oblakov, možnost za krajevne padavine se je že občutno zmanjšala, ni pa ravno izključeno, da bo lahko še nastal kakšen krajevni pojav. Kakorkoli že, zračni tlak narašča in vreme se izboljšuje. V prihodnjih urah bo povečini sončno z le morebitno krajevno zmerno oblačnostjo.
Za fronto pa je začel pritekati arktični zrak. Zapihala je burja, ki se bo prehodno okrepila, čez dan pa bo povečini šibka do zmerna. Živo srebro se bo postopno, toda občutno spuščalo.
Že v nocojšnjih urah bodo temperature občutno nižje od jutranjih. Glavnino arktičnega zraka pa pričakujemo šele jutri in v sredo.
Živo srebro se bo ponoči in jutri še spuščalo. Zlasti jutrišnje in sredino jutro bosta za ta čas mrzla. Najnižje nočne temperature se bodo na Kraški planoti spustile pod 10 stopinj Celzija, mestoma v bolj zavetrnih krajih laho tudi občutno. V nižinah bodo najnižje nočne temperature okrog ali malo pod 10 stopinj Celzija, najvišje dnevne temperature pa ob vetrovnem vremenu jutri ne bodo presegale 20 stopinj Celzija. V sredo čez dan bomo po mrzlem jutru že namerili kakšno stopinjo Celzija več. Tudi v torek in sredo bo prevladovalo sončno vreme z le občasno zmerno oblačnostjo.
Od četrtka pričakujemo novo vremensko spremembo, o tem pa več kasneje.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava