Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Naj slovenska kopališča 2018

9. okt. 2018 | 16:50
Dark Theme

Zmagovalci letošnjega 28. izbora Naj kopališče v kategoriji velikih, srednjih in malih termalnih kopališč so Terme 3000, Terme Vivat in Zdravilišče Radenci. V akciji je tudi letos sodelovalo 84 kopališč iz vse Slovenije, nagrade pa so podelili še v kategoriji naravno, letno in pokrito kopališče.
Med velikimi termalnimi kopališči sta Termam 3000 v Moravskih Toplicah sledila kopališče Aqualuna v Termah Olimia in Terme Ptuj. Med srednje velikimi termalnimi kopališči sta Termam Vivat, ki so tako kot Terme 3000 v Moravskih Toplicah, sledila kopališče Bioterme v Mali Nedelji in termalni center Thermana v Laškem. Med malimi termami pa so Zdravilišču Radenci sledile Terme Paradiso iz Dobove ob slovensko-hrvaški meji in Terme Snovik v Tuhinjski dolini pri Kamniku.
V kategoriji naravnih kopališč so najbolje ocenili javno plažo ob Velenjskem jezeru, sladila sta Grajsko kopališče na Bledu in na tretjem mestu plaža Simonov zaliv v Izoli.
Med pokritimi bazenskimi kopališči pa je obiskovalce najbolj navdušilo ljubljansko Vodno mesto Atlantis, na drugem mestu se je znašel Svet vode v Hotelu Špik v Gozdu Martuljku, na tretje mesto pa se je prebil Vodni park Bohinj v Bohinjski Bistrici.
Za naj kopališče je bilo mogoče glasovali prek spleta, obiskovalci pa so lahko glasovnice oddali tudi na kopališčih samih.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava