Petek, 19 april 2024
Iskanje

Namesto zime bomo odganjali jesenski dež

22. okt. 2018 | 16:36
Dark Theme

Vremenski obeti so se za konec tedna spremenili. Še do pred nedavnim je kazalo, da se bo zdajšnji mraz stopnjeval. Kot kaže, pa v resnici ne bomo odganjali zime, temveč bomo odganjali jesenski dež. Obsežna višinska dolina s hladnim severnim zrakom se bo res spustila nad Sredozemlje, toda bo na vreme pri nas povečini vplival le njen toplejši vzhodni rob. Glavnina mrzlega zraka bo, kot kaže, precej oddaljena od naših krajev.
Pričakovati je, da bodo naši kraji ob koncu tedna pod udarom vlažnih jugozahodnih ali južnih tokov. Od petka ali sobote se bodo nekaj dni pojavljale padavine, ponekod, zlasti v gorskem svetu, lahko pogoste in močne. Temperature bodo povečini skladne z letnim časom. Večjega mraza ne pričakujemo, morda le v drugem delu poslabšanja, toda niti ne posebnih otoplitev. Temperature bodo v glavnem skladne z dolgoletnim povprečjem.
Do vključno srede se bo nadaljevalo stanovitno in za ta čas razmeroma mrzlo vreme. Burja bo jutri čez dan oslabela in ponehala. Noči bodo razmeroma mrzle, najvišje dnevne temperature pa bodo povečini pod 20 stopinjami Celzija.
V četrtek in petek se bo v prizemnih slojih povečala vlaga, zato bo vreme občasno, ob morebitni delni jasnini, povečini že nekoliko bolj sivo ali oblačno.
Od sobote kaže na postopno poslabšanje z občasnimi krajevnimi padavinami, ki se bodo krepile in bodo postopno pogostejše. Pihali bodo južni vetrovi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava