Torek, 09 april 2024
Iskanje

Časopisov (še) niso prikrajšali

2. nov. 2018 | 19:31
Dark Theme

Italijanska vlada ni izpolnila obljube, da bo ukinila državno podporo časopisom, kar bi prizadelo tudi Primorski dnevnik in druge slovenske časnike v Italiji. Ukrep bi vlada morala zapisati v predlog zakona o proračunu, toda v dokumentu, ki ga je v sredo poslala predsedniku republike in poslanski zbornici, ni sledu o ukinitvi državne pomoči medijem.
To pa ne pomeni, da koalicija odstopa od namena, ki ga je med nedavnim zborovanjem Gibanja petih zvezd razkril vladni sekretar Vito Crimi. Podpredsednik vlade in vodja Gibanja petih zvezd Luigi Di Maio je namreč včeraj med polurnim nastopom na Facebooku dejal, da bodo o podpori časopisov razpravljali v parlamentu.
»Proučujemo zakonodajo. Ko bi prišli na vlado že januarja 2018, bi imeli ves čas za pripravo zakona z vsemi napovedanimi ukrepi, ker pa smo polna pooblastila dobili šele junija in zakon začeli pisati avgusta, je normalno, da bomo proračun dopolnjevali v parlamentu ob spoštovanju njegove neodvisnosti. Tudi opozicija bo gotovo želela kaj dodati,« je povedal Di Maio.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava