Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Poenotili bodo celostno podobo malih počivališč

3. nov. 2018 | 19:19
Dark Theme

Dars se bo v prihodnjem letu lotil poenotenja celostne podobe malih počivališč ob slovenskih avtocestah in hitrih cestah, na katerih ni bencinskih servisov. Preuredili bodo sanitarne in komunalne objekte ter objekte spremljajočih dejavnosti.
Slednje bodo po prenovi oddali v najem ponudniku, ki bo moral skrbeti tudi za urejenost počivališč. V teku so postopki priprave izvedbe projektiranja in izvedbe izbora izvajalca del. Po zaključku del in prevzemu preurejenih počivališč bodo objavili razpis za oddajo površin spremljajočih dejavnosti na malih počivališčih najugodnejšem ponudniku.Med spremljajoče dejavnosti sodijo npr. gostinska dejavnost, prodaja sadja in zelenjave ter brezalkoholnih pijač in prodaja spominkov oz. lokalnih izdelkov.
Izbrani ponudnik bo moral poleg izvajanja lastne dejavnosti skrbeti tudi za vsakodnevno čiščenje sanitarij, celotne površine in neposredne okolice, izvajati dnevni nadzor nad brezhibnostjo stanja celotne površine ter po potrebi praznjenje posod z odpadki in skrbeti za odvoz smeti v sodelovanju z lokalno komunalno službo. Poskrbeti bo moral tudi za izvajanje košnje na površinah za spremljajoče dejavnosti, tako da vegetacija ne bo presegla višine 20 centimetrov, in pa za ostala morebitna druga dela, kot so npr. posipanje soli in vzdrževanje javne razsvetljave.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava