Petek, 19 april 2024
Iskanje

Kandidirajo tudi zamejci

Jutri bodo v Sloveniji lokalne volitve, na Krasu in v Istri tudi zamejski odmev

17. nov. 2018 | 8:28
Dark Theme

V obmejnih občinah na Krasu in v slovenski Istri se na nedeljskih lokalnih volitvah obeta več tesnih izidov, saj je marsikje županska tekma povsem nepredvidljiva. Ponekod ima lov na glasove tudi zamejski pridih.

To velja predvsem za kraške občine. V Sežani, kjer se zaključuje ducat let dolgo županovanje Davorina Terčona, je med petimi županskimi kandidati tudi trener pri Plavalnem klubu Bor Andrej Sila. Za mesto v občinskem svetu pa se na listi SMC poteguje tudi članica igralskega ansambla SSG Maja Blagovič. Na listi Prevetrimo Kras pa med ostalimi kandidirata tržaška zdravnica Katja Simunich in nekdanji nogometaš Vesne, Juventine in Krasa Saša Gulič, znani imeni pa sta tudi direktorica sežanske knjižnice Magdalena Svetina Terčon (ZZP) in nekdanja obrambna ministrica Ljubica Jelušič (SD).

Tako kot v Sežani se tudi v Komnu napoveduje tesen izid. Razburljivo je bilo že pred štirimi leti, ko je v drugem krogu tesno zmagal Marko Bandelli. Po izvolitvi v parlament je odstopil, zaradi afere z elektronskimi sporočili, ki so ga stale ministrski stolček, pa njegovo ime zaznamuje tudi letošnje volitve. Tarča njegovih groženj Erik Modic bi lahko izkoristil nenačrtovano publiciteto, možnosti za uvrstitev v drugi krog pa zagotovo imajo tudi ostali trije županski kandidati, med katerimi je tudi nekdanji predsednik upravnega sveta Zadružne kraške banke Sergio Stancich. Za njegovo listo Organizacija komenskih občanov (OKO) agitira več domačinov, ki so zelo dejavni v vaških organizacijah.

Več v današnjem Primorskem dnevniku

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava