Petek, 26 april 2024
Iskanje

Modicu je koristilo Bandellijevo pismo

Županske volitve so na Primorskem po mnenju odgovornega urednika Primorskih novic Antiše Korljana prinesle nekaj presenečenj

19. nov. 2018 | 8:30
Dark Theme

Županske volitve so na Primorskem prinesle nekaj presenečenj, ugotavlja odgovorni urednik Primorskih novic Antiša Korljan. Med njimi je izpostavil drugim krog volitev v Kopru. Spomnil je na zelo pestro dogajanje v Kopru v minulih dneh, kjer so samo v petek odprli olimpijski bazen, športni park in mestni park. Organizirali so koncerte, imeli so ognjemete in še in še. Toda vse to ljudi očitno ni prepričalo, je povedal. Popovič se bo v drugem krogu pomeril z Alešem Bržanom. Korljan ga vidi kot umirjenega, kultiviranega in premišljenega kandidata, kar da pa ni nujno dobro. Trenutni rezultat pa je po oceni Korljana predvsem rezultat glasovanja proti Popoviču.

Presenečenje zanj je bila tudi zmaga Erika Modica v prvem krogu županske tekme v Komnu. Korljan meni, da je Modicu koristila zgodba z jeznim pismom nekdanjega komenskega župana, ministra v odstopu Marka Bandellija.

Tudi izid županskih volitev v Novi Gorici, kjer se bo dolgoletni župan Matej Arčon v drugem krogu pomeril s kandidatom nestrankarskega gibanja Goriška.si, Klemnom Miklavičem, je po oceni Korljana presenečenje. »Arčon naskakuje tretji mandat, pričakovali bi, da bo bolj suvereno opravil z nekim novincem,« je pojasnil.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava