Ponedeljek, 01 april 2024
Iskanje

Prvi skriti dragulj je v Istri

Med turističnimi doživetji in lokacijami v Sloveniji

Istra |
10. dec. 2018 | 8:35
Dark Theme

Poslušalci in obiskovalci spletne strani Radia SI so letos prvič izbirali skrite dragulje med turističnimi doživetji in lokacijami v Sloveniji. Na prvo mesto se je uvrstil turistični paket Okusi Sredozemlja slovenske Istre, sledila pa sta mu paketa Doživetje laškega kraft piva in Gourmet Over Mura. Na Radiu SI, ki spada v okvir RTV Slovenija in del programa oddaja tudi v angleškem ter nemškem jeziku, so opozorili, da vse bolj številne tuje turiste v Sloveniji večinoma pritegnejo le najbolj znani turistični biseri, kot so Bled, Ljubljana, Postojnska jama in Piran.

Prvo mesto je osvojil turistični paket Okusi Sredozemlja slovenske Istre Domačije Butul z Manžana nad Koprom, kjer so znani po zeliščnem vrtu z več kot 50 vrstami najrazličnejših zelišč in dišavnic, gostom pa ponujajo tudi nasad oljk in domače oljčno olje, malvazijo in refošk ter lokalno hrano, pripravljeno na vrhunski način.

Z akcijo, ki so jo poimenovali Slovenia’s Hidden Gems, želijo opozoriti na vse več odličnih lokacij in turističnih doživetij, ki bi jih tuji obiskovalci morali doživeti, da začutijo bogat utrip tradicije, kulinarike, kulture in drugih inovativnih turističnih skrivnosti Slovenije.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava