Nedelja, 07 april 2024
Iskanje

Ustvarjalna platforma

30. sep. 2015 | 21:14
Dark Theme

Objekt se sicer še prodaja, saj je v lasti propadlih podjetij Kraški Zidar in Konstruktor Invest. Do kdaj jim bosta stečajna upravitelja dovolila uporabo prostorov, ne vedo in o tem trenutno niti ne razmišljajo. Mladi so se za zasedbo prostorov odločili predvsem zaradi pomanjkanja skupnih avtonomnih neprofitnih nekomercilanih prostorov na Obali, ki so, kot sami menijo, nujno potrebni, saj delujejo kot stičišče vsem, ki se jim upira profitizacija in komercializacija kulture in družbe. Zato so si tak prostor ustvarili sami ter ustvarili pogoje za neprofitno druženje, prosto ustvarjalno izražanje, ustvarjanje, izmenjavo idej in praks, koncertiranje, razstavljanje itd. Njihove vrednote pa so solidarnost, strpnost, harmonično delovanje, samoorganiziranje in skupnostno odločanje brez vsakršnih vodij in avtoritet.

To smo mi, študentje
Ta teden se je za marsikoga na novo začelo: predavanja, učenje, kupovanje debelih knjig, misel na novo študijsko leto, ki je pred nami. No, Šum ima za vas nekaj koristnih nasvetov, da vam olajša skrbi ob začetku te strašne, vsakoletne muke, ko ste komaj zaključili izpitno obdobje, in je pred vami že nova zaloga knjig in predavanj. Kako torej najbolje izkoristiti študentska leta?

Šumova tri vprašanja

V SSG se vračajo zgodbe
Nekateri morda že imate abonma, nekateri ga boste še vpisali, nekateri morda ne. Pred nami pa je nova sezona Slovenskega stalnega gledališča. Mlademu režiserju Igorju Pisonu, ki je v lanski sezoni pomagal umetniškemu koordinatorju SSG-ja Eduardu Milerju, smo postavili naša tri vprašanja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava