Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Gušto in Ena žlahtna štorija

19. maj. 2016 | 21:33
Dark Theme

Ena žlahtna štorija je slovenska romantična komedija, ki je v treh sezonah očarala slovensko občinstvo. Priljubljena nadaljevanka je na sporedu od 11. marca 2015 dalje na Planet TV, trenutno se zaključuje že tretja sezona. Komedijo so ustvarili Vojko Anzeljc, Tomaž Grubar in Sašo Kolarič, za nas pa je lahko posebno zanimiv podatek, da so v njej zasloveli tudi trije tržaški igralci: Primož Forte, Maja Blagovič in Franko Korošec. Štorija se dogaja na posestvu v Goriških brdih, v njej se vsakdanje življenje prepleta z romantiko, primorskim humorjem in narečjem, ki daje poleg sugestivne pokrajine z vinogradi, nadaljevanki poseben čar. Primož Forte, član umetniškega ansambla Slovenskega stalnega gledališča, s katerim smo se pogovorili, ima v Štoriji posrečeno vlogo mladega Gušta in je v treh sezonah serije pridobil vrsto oboževalcev in navdušencev, ki mu sledijo bodisi na TV enkranu kot na FB omrežju.
Čeprav te lahko pogosto vidimo na gledaliških odrih, te je Slovenija spoznala v liku Gušta, s katerim si požel velik uspeh in pridobil veliko oboževalcev. Kdo in kakšen je pravzaprav ta Gušto?
Zdaj, ko gre proti koncu že tretja sezona, lahko rečem, da je lik že dosegel nek razvoj. V osnovi je Gušto sin hišne pomočnice Marije, ki jo igra Maja Blagovič, na gradu Gredič. Zastavljen je bil kot preprost fant, veren, delaven, saj pomaga na Grediču pri fizičnih delih in je zaljubljen v najmlajšo hčerko Zalo. Mama ga je preveč vlekla nase in mu nekako ni pustila odrasti, zato je malce nesamozavesten, malo jeclja in izpade zaradi tega simpatično zmeden. Skozi drugo in tretjo sezono pa se je lik začel osamosvajat, se počasi oddaljevat od mame, začel je misliti s svojo glavo, imel je tudi že prvo punco ... tako da je Gušto zdaj že bolj odrasel.
Si se vživel v lik, oziroma včasih prepoznal v Guštu? Je kot lik primeren zate?
Vsaka vloga, ki jo dobim, je zame izziv, od majhne do velike, od smešne do tragične. A najbrž je delček Gušta tudi v meni ... Recimo to, da dostikrat nerazmisli preden kaj zine, pa kljub temu,da je v tem iskren, dobrosrčen, v tem je morda tudi nekaj mojega. Seveda pa ne vse, ker je vsaka osebnost zakomplicirana.
Več lahko preberete v tiskani izdaji Šuma!

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava