Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Eataly vabi v Trst

13. jan. 2017 | 15:22
Dark Theme

Prav kmalu bodo Tržačani lahko posedali ob dobri kavi, v dobri restavraciji, ali pa se mudili po nakupih raznih dobrot v novem gurmanskem lokalu in trgu Eataly. Na tržaškem nabrežju, v nekdanjem vinskem skladišču, bo zaživel nov prostor, ki bo nudil marsikaj zanimivega za vse okuse in starosti. Odprtje bo 17. januarja ob 11. uri.
V Eatalyju bodo poleg kavarne, restavracije in samopostrežnega lokala, na voljo tudi vse primarne sestavine in recepti, kako pripraviti jed, ki si jo zaželimo. V ribarnici, mesnici, pekarni, knjigarni, prodajalni testenin, sladkarij in slanine ter vinoteki z zelo obširno izbiro vin, bo na voljo res veliko stvari, ki vabijo po nakupih. Eataly promovira italijanske proizvode, od severa do juga, s tem, da se po poti zaustavi tudi pri krajevnih proizvodih, ki sežejo tudi na slovensko stran meje. Tudi slovenski pridelovalci iz Italije bodo imeli možnost, da prodajajo svoje proizvode; zaenkrat je večina proizvodov italijanskih, prizadevajo pa si, da bi bili poleg vin na razpolago tudi drugi proizvodi Slovencev iz Italije, kot so na primer olje, siri, med in podobno.
Šumovci smo se včeraj sprehodili po prostorih, ki so že skoraj pripravljeni za odprtje in se pogovorili z mlado Slovenko Caterino Ducci Novelli, ki bo imela v novem Eatalyju prav posebno vlogo. Izbrali so jo namreč za koordinatorko oziroma odgovorno osebo restavracije. »V rokah imam organizacijo v restavraciji. Skrbeti moram, da je vse v redu ter da imajo v kuhinji vedno vse sestavine na razpolago. Če kaj zmanjka, moram za to poskrbeti, vse pa seveda kupujemo znotraj Eatalyja. Poleg tega tudi koordiniram zaposlene natakarje v restavraciji.« Eataly je kot velika družina, pravi Caterina. »Sestavine za vse, kar se skuha, imamo na razpolago na licu mesta, saj jih hkrati tudi prodajamo. Zato stalno sodelujemo vsi z vsemi.«

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava