Petek, 26 april 2024
Iskanje

Šumovce očaral Tomo Križnar

29. mar. 2018 | 17:58
Dark Theme

Drage bralke in bralci! Verjetno ste že brali, da je pred tednom dni naše kraje obiskal humanitarni aktivist, borec za pravice črnskih domorodnih ljudstev ter pustolovec Tomo Križnar. Znan je po svojih potovanjih na prepovedana področja Sudana, posebej Darfur, Kordofan ter Nubske gore ter po prizadevanju za zaščito tamkajšnjih domorodcev. Sudanska vlada, ga je že večkrat priprla in izgnala, zaradi ilegalnega delovanja. Izdal je tudi več knjig o svojih pustolovščinah po Afriki. Na predavanju, ki ga je imel na liceju Prešeren v Trstu, smo sodelovali tudi šumovci ter gostu postavili nekaj vprašanj na katera je z veliko vnemo odgovarjal

Od izida znanih uspešnic švedske pevske skupine ABBA, ki je prodala več kot tristo milijonov plošč, je minilo že nekaj desetletij, njihov odmev pa ostaja še naprej med nami. Leta 1999 so v Londonu predstavili muzikal Mamma mia!, leta 2008 je izšel istoimenski film, v katerem igra glavno vlogo večkratna oskarjeva nagrajenka Meryl Streep. Obe različici sta poželi veliko uspeha tudi zaradi glasbene kulise, ki se je naslonila na pesmi že omenjene pop bend ABBA.
15. junija 2015 je v ljubljanskih Križankah ugledala luč sveta slovenska različica Mamma mia! v slovenski zasedbi in s pesmimi v slovenskem prevodu. Uspeh je bil takojšen.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava