Nedelja, 14 april 2024
Iskanje

VARNOST: Črni petek na Opčinah

28. nov. 2018 | 18:25
    Dark Theme

    Do petka je veljalo, da so najbolj nevarni kraji na svetu v Latinski Ameriki. Po petku, črnem petku, so to Opčine pri Trstu.

    To vemo, ker so tako rekli. Ne kar eni, ampak domačini. Udeleženec javnega srečanja o varnosti je recimo potožil, da zvečer ne gre iz hiše, ker ga je strah. Tokrat je očitno zbral dovolj poguma – udeležil se je srečanja, ki je potekalo krepko po sončnem zatonu.

    Drug gospod je bil razočaran, ker so na Opčinah zaprli postajo karabinjerjev. Poveljnik postaje se je tej informaciji začudil. A kaj, gospod je tako slišal, bo že res.

    Slišati je še marsikaj. Zapirajo tudi policijsko postajo. Kvestorica je to sicer zanikala, a kaj, ko so o tem pisali na spletu.

    Saj veste, na Facebooku. Tam ima vsako varnostno vprašanje svoj odgovor. Zato res čudi, da je kvestorica razlagala o nekih drugih ukrepih, ki jih na spletu ni, kaj šele da bi zbrali kak všeček. Recimo o tem, da je treba podnevi v park in zvečer na kulturno prireditev – hja, s tem naj bi bila vas živa, kar bi odvračalo ljudi s slabimi nameni.

    Tudi to je povedala kvestorica, da je največ primerov nasilja po domovih. Krepko več kot na ulicah. Kaj ne bere Facebooka? Ne ve, da so ceste polne nasilnih migrantov?

    Nikar ven! Vse se tako in tako dobi na spletu. Kupujte tam obleke in hrano. Trgovci naj se s tem sprijaznijo. Vsi naj spustijo rolete, tudi telovadnice in kulturna društva.

    Vaške trgovine, društva, parki, gozdne steze ... Kaj bi hodili v te usedline preteklosti. Pojdite na splet. Samo tam je varno in lepo. Celo črna barva postane prijazna: v kombinaciji s petkom prinaša popuste.

    Če želite komentirati, morate biti registrirani