Primorski dnevnik

Albert Voncina, Aleksija Ambrosi, Aljoša Fonda, Aljoša Gašperlin, Aleksander Koren, Danjel Radetič, Igor Devetak, Ivan Žerjal, Jan Grgič, Marjan Kemperle, Marko Marinčič, Peter Verč, Poljanka Dolhar, Sanela Čoralič, Sara Sternad, Sandor Tence, Veronika Sossa, Vesna Pahor

RAZPRODAJE - Lov na najboljše cene se je začel (Sanela Čoralič)

sanela.coralic@primorski.eu

A

ponedeljek, 8. januarja 2018 | 08:17

Razprodaje ostajajo živahen dogodek za ljudi vseh slojev. Na njih uživajo premožni, ki kupujejo prestižne blagovne znamke; tem se zdi zabavno in podjetno, da, na primer, pri nakupu drage Givenchyjeve torbe mimogrede prihranijo 300 evrov. Druga skupina so tisti, ki čakajo na popuste in razprodaje zato, ker so varčni po naravi, čeprav si kakovost lahko privoščijo tudi v redni ponudbi. A če so cene znižane, lahko brez slabe vesti sežejo celo v nekoliko višji ponudbeni razred.
Žal pa je čedalje večja skupina tistih, ki obleko in obutev kupijo na razprodaji, ker jim med letom od položnic in stroškov za hrano ne ostane dovolj. Ta družbena skupina se veseli predvsem nakupov za otroke, ki tako hitro prerastejo ali strgajo oblačila. Predvsem hlače na kolenih, ki so jih nekoč mame »flikale«, zdaj pa našitki stanejo skoraj več kot hlače po znižani ceni nizkocenovnih trgovskih velikanov.
Dober obisk razprodaj kaže, da imamo ljudje preprosto radi sezonska znižanja. Naklonjeni smo jim že iz časov, ko so razprodaje potekale dejansko ob koncu sezone. Zimske razprodaje sredi februarja, poletne pa sredi avgusta. To so bili časi, v katerih so bili prizori, ko so si potrošniki pulili izdelke iz rok, nekaj vsakdanjega. Tega danes ne vidimo več nikjer.

Copyright 2018 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane