Sreda, 03 april 2024
Iskanje

Parkomate šele izbirajo

28. jul. 2014 | 18:49
Dark Theme

Štirinajst parkomatov je v goriškem mestnem središču poškodovanih že od začetka maja. Za njihovo nadomestitev bosta potrebna še vsaj dva tedna.
Pred več kot dvema mesecema so se parkomatov lotili tatovi, ki so kmalu ugotovili, da je mogoče s silo odpreti le naprave starejše izdelave. Tako so poškodovali in izpraznili parkomate v ulicah Rabatta, Oberdan, Bellini, Rotta, Margotti, Nizza, Diaz in še v nekaterih. Nov parkomat stane med tri in štiri tisoč evrov, zaradi česar se je na občini zavlekel postopek za nakup naprav, saj iščejo najboljšo ponudbo. »V stik smo se postavili z raznimi podjetji, dokončno odločitev bomo sprejeli v prihodnjih dneh, nove parkomate naj bi nam zatem dostavili v roku dveh tednov,« pojasnjuje občinski odbornik Stefano Ceretta.
Poškodovane parkomate so prekrili s črnimi plastičnimi vrečami in nanje nalepili opozorilo v italijanščini, angleščini in (približni) slovenščini. Z njim pozivajo voznike, naj se odpravijo do najbližjega delujočega parkomata; ponekod je na opozorilu napisano še ime ulice, kjer je najbližji parkomat. Iskanje delujočih naprav je včasih zamudno ter za avtomobiliste iz drugih krajev in tujce vse prej kot enostavno. Kljub temu Ceretta pravi, da na občini niso prejeli posebnih pritožb, sicer pa so mestni redarji prizanesljivejši pri nalaganju glob, saj počakajo nekaj minut, da bi se voznik morebiti vrnil s potrdilom o plačilu parkirnine na bolj oddaljenem parkomatu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava