Torek, 09 april 2024
Iskanje

Šola in civilna zaščita v isti stavbi

29. okt. 2014 | 17:12
Dark Theme

Števerjanska ekipa civilne zaščite bo svoj sedež dobila v stavbi osnovne šole Alojza Gradnika. Sklep o bodočem »sobivanju« med učenci in prostovoljci v istem poslopju je sprejela števerjanska občinska uprava, ki je za potrebe civilne zaščite sprva nameravala zgraditi nov objekt, zaradi pomanjkanja sredstev pa se je naposled odločila drugače.
»Deželna civilna zaščita nam je že pred leti namenila 180.000 evrov, ki smo jih nameravali porabiti za izgradnjo nove stavbe. Le-ta bi zrasla na občinskem zemljišču tik ob števerjanski šoli,« pravi občinski odbornik za urbanizem in civilno zaščito Marjan Drufovka, po katerem pa občini omenjena vsota ni zadoščala. Za izgradnjo novega objekta bi namreč skupno potrebovali okrog 350.000 evrov, dodatnih sredstev pa jim dežela ni zagotovila.
»Zato smo se odločili, da ureditev sedeža civilne zaščite vključimo v projekt obnove zgornjega dela stavbe osnovne šole. Spodnje prostore, kjer zdaj poteka pouk, smo sanirali v prejšnjih letih, na voljo pa imamo še 250.000 evrov, s katerimi bomo obnovili levi del poslopja. Del notranjih prostorov bo po novem na voljo za potrebe civilne zaščite, ki zdaj nima sedeža« pojasnjuje Drufovka.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava