Petek, 29 marec 2024
Iskanje

Priletnega tatu zasačile kamere

30. jul. 2015 | 17:18
Dark Theme

Po zaslugi posnetkov varnostnih kamer so na ronškem letališču izsledili in prijavili priletnega tatu, ki je v eni izmed čakalnic ukradel pasno torbico letališkemu uslužbencu, medtem ko je ta opravljal nekaj vzdrževalnih del. Moški je pasno torbico naslonil na enega izmed stolov v čakalnici letališča; v njej so bili ključi, bančna in kreditna kartica, nekaj osebnih predmetov in denarja.
Tat je skupaj z nekaterimi ženskami pospremil na letališče znanca, ki se je odpravil na potovanje. Med čakanjem se je sprehodil po letališču in na enem stolu opazil pasno torbico. Približal se ji je, pogledal naokrog, jo pobral in zapustil prizorišče tatvine, ne da bi upošteval dejstva, da je letališče opremljeno s sodobnim sistemom videonadzora. Ko je letališki uslužbenec zaključil svoje delo, na stolu ni bilo več pasne torbice. Zato se je odpravil do policijske postaje na letališču in dogodek prijavil policistom, ki so takoj sprožili preiskavo.
Pod vodstvom poveljnice Manuele De Giorgi so si policisti ogledali posnetke varnostnih kamer in ugotovili, da je priletni tat pospremil na letališče moškega, ki se je odpravljal v Rim. Ronški policisti so se postavili v stik s svojimi kolegi na letališču Leonardo da Vinci v Fiumicinu pri Rimu, tako da so kaj kmalu odkrili identiteto tatu, ki je moškega pospremil na letalo. Policisti so ugotovili, da je tat doma v eni izmed vasi v okolici Vidma. Odpravili so se na njegov dom in ga seveda s svojimi prihodom še kako presenetili. Priletni tat jim je izročil ukradeno pasno torbico, ne da bi jim ugovarjal in ne da bi se na katerikoli način opravičil. Ronški policisti so ga prijavili zaradi kršitve 624. člena kazenskega zakonika; ob povratku na ronško letališče so vrnili ukradeno pasno torbico njenemu lastniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava