Sreda, 17 april 2024
Iskanje

Aulularia spet nagrajena

23. nov. 2015 | 19:07
Dark Theme

Dramska družina F.B. Sedej je s Plautovo komedijo Aulularia v režiji Franka Žerjala v petek uspešno nastopila na festivalu ljubiteljskih gledaliških skupin 23. Novačanova gledališka srečanja v priredbi društva Zarja iz Trnovelj pri Celju.
Selektor letošnjega festivala, igralec in režiser Vojko Belšak, je v finalni del tekmovanja uvrstil pet od dvajsetih prijavljenih skupin. Poleg števerjanske skupine so se v preteklih dneh celjski publiki predstavili še društvo Fofitè Medvode s komedijo Hrup za odrom, gledališko društvo Cuker teater Portorož s komično farso Slike po dolini šentflorjanski, kulturno društvo Janez Jelen Notranje Gorice s komedijo Kurbe in mlajša gledališka skupina društva Planina iz Sel na avstrijskem Koroškem s satirično dramo s songi Opera za tri groše. Na sobotni zaključni svečanosti so organizatorji podelili kot po razpisu le eno nagrado, in sicer priznanje za najboljšo predstavo po oceni občinstva. Na odru jo je iz rok predstavnika JSKD RS Matjaža Šmalca prejela organizacijska vodja števerjanske dramske družine Ilaria Bergnach.
V števerjanski dramski družini se veselijo ponovnega pomembnega priznanja, ki vsem igralcem in zaodrskim delavcem pomeni dragoceno nagrado za kakovostno opravljeno delo. Po decembrskem premoru bodo števerjanski igralci nastopili 17. januarja na velikem odru SNG Nova Gorica, 24. januarja pa jih čaka gostovanje v Slovenj Gradcu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava