Četrtek, 11 april 2024
Iskanje

Štandreški ribar zapel Caterini Balivo

27. apr. 2016 | 18:42
Dark Theme

Ribar in v prostem času pevec in organist v štandreški cerkvi Silvan Zavadlav je nastopil v torkovi oddaji Detto fatto, ki jo v popoldanskih urah na televizijskem kanalu Rai2 vodi Caterina Balivo. Zavadlav se je udeležil tekmovanja ribarjev - »Olimpiade dei pescivendoli« - skupaj še s tremi drugimi tekmovalci. Najprej so morali čistiti sardele, zatem so pokazali, kako prodajajo ribe.
Med pogovorom z voditeljico oddaje je Zavadlav poudaril, da je dvojezičen in da govori tudi slovensko; zatem je suvereno zapel pesem, ki jo je posvetil Balivovi in oddaji sami. Poleg tega je pojasnil, da je več let zaposlen v enem izmed goriških marketov, pred časom je postal odgovoren za njegovo ribarnico. Po televiziji so pokazali tudi fotografijo Zavadlava za orglami štandreške cerkve.
Med tekmovanjem je izpadel v drugem krogu, vendar je že sam nastop v oddaji velik uspeh, saj je bil za sodelovanje izbran med sto prijavljenimi. Na koncu se je uvrstil med osem najboljših. Torkovo oddajo z Zavadlavovim nastopom si je mogoče ogledati na povezavi http://www.rai.tv/dl/RaiTV/programmi/media/ContentItem-d50d975e-1dc3-417b-b613-09219347ca4b-dettofatto.html#p=0. Tekmovanje se začenja po eni uri in enajstih minutah po začetku oddaje.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava