Nedelja, 14 april 2024
Iskanje

V nedeljo začetek kopalne sezone v Novi Gorici

27. maj. 2016 | 15:38
Dark Theme

Z odprtjem letnega bazena so v Novi Gorici letos nekoliko pohiteli: za kopalce ga odpirajo že v nedeljo ob 9. uri, kar je približno dva tedna prej kot lani oziroma najbolj zgodaj doslej. »Ta konec tedna se napoveduje lepo vreme, z zgodnejšim odprtjem pa obenem podaljšamo kopalno sezono in tako damo več priložnosti za vadbo domačemu vaterpolo klubu,« razloge za letošnje zgodnje odpiranje pojasnjuje Uroš Jug, direktor novogoriškega športnega zavoda. Prvi dan kopalne sezone bodo vse obiskovalce kopališča, ki bodo plačali vstopnino, nagradili z brezplačno vstopnico.
Po nekaj letih se z letošnjo sezono spreminjajo cene vstopnic. Najmlajši otroci imajo še vedno brezplačen vstop, za starostno skupino od 3 do 7 let pa cena ostaja enaka lanski: 2,5 evra. Za 50 centov pa so dvignili cene vstopnic za naslednje starostne skupine: mladina do 18. leta bo po novem za kopanje odštela 3,5, odrasli pa 5 evrov. Za popoldansko kopanje bo treba plačati tri evre in pol. »Kljub povišanju cen smo še vedno med najcenejšimi v Sloveniji,« zagotavlja Jug in dodaja, da cen vstopnine niso spreminjali že nekaj let, v tem času pa se je dvignil DDV, strošek dela, komunalnih storitev … »Skratka, sledili smo stroškom,« pojasnjuje direktor.
Na novogoriškem kopališču so lani zabeležili rekorden obisk: 37.000 kopalcev. Po besedah direktorja 50 odstotkov kopalcev prihaja iz Italije, zato so že lani nekaj navodil izobesili tudi v italijanščini.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava