Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Kraljica vrtnic je Goričanka

30. maj. 2016 | 17:08
Dark Theme

V soboto je Nova Gorica dobila peto Kraljico vrtnic. Barve tega žlahtnega cveta in mesta bo do naslednjega izbora zastopala 17-letna Petra Marassi iz Gorice.
»Očarala je s svojo naravno lepoto in preprostostjo,« je odločitev komisije včeraj za Primorski dnevnik pojasnila Kerstin Babucci iz društva BKer in glavna organizatorka izbora Kraljice vrtnic. Dogodek, ki je potekal v organizaciji omenjenega društva, je na Bevkov trg pritegnil čez tisoč obiskovalcev.
»Kraljica vrtnic ni klasična miss, ampak aktivno dekle z vrednotami. Je lepotno tekmovanje, na katerem Nova Gorica dobi svojo lepotno predstavnico, ki zastopa mesto vrtnic v Sloveniji in tujini ter prisostvuje na raznih mestnih prireditvah, zlasti dobrodelnih,« dodaja Babuccijeva. Med pogoji za prijavo na izbor glede državljanstva ni omejitev, dekleta pa morajo tekoče obvladati slovenski jezik.
Svetlolasa Petra je dijakinja goriškega trgovskega zavoda Žiga Zois in opravlja četrti letnik šolanja na izmenjavi v Ljubljani, je velika ljubiteljica konj in prvakinja v preskakovanju ovir. Do izbora naslednje Kraljice vrtnic bo na raznih prireditvah v Sloveniji in tujini promovirala Novo Gorico, sodelovala bo tudi na dobrodelnih prireditvah.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava