Nedelja, 21 april 2024
Iskanje

S pestjo nad novinarja

17. jan. 2017 | 18:34
Dark Theme

Ker je skušal pomagati mladeniču pred nasilnežem, je tudi sam dobil udarec s pestjo v obraz in brco v roko. Ronški novinar L.P. se je nato moral zateči po pomoč v tržiško bolnišnico, kjer so zdravniki ugotovili, da bo okreval v petih dneh.
Neprijetno srečanje je novinar doživel v ponedeljek pod večer. Okrog 21.30 se je z avtomobilom peljal po Ulici Roma v Ronkah, kjer je pred hišno številko 70 opazil dva moška, ki sta se pretepala. Mlajši med njima - S. je začetnica njegovega imena - je imel okrvavljen obraz. Novinar je pristavil, da bi razumel, kaj se pravzaprav dogaja. Napadeni mladenič ga je tedaj zaprosil za pomoč in mu dejal, naj nemudoma kliče varnostne sile. Novinar je takoj zavrtel interventno številko karabinjerjev, zaradi česar je nasilnež M.S. dobesedno pobesnel. Moški, ki stanuje v Ulici Aeroporto v Ronkah, je fizično napadel novinarja; najprej ga je s pestjo udaril v obraz in ga podrl na tla, zatem ga je še močno brcnil v roko.
Novinar se je k sreči uspel pobrati in zbežati do sosednjega bara Baccer Delicatessen, medtem ko se je napadeni mladenič zatekel v svojo hišo; takoj zatem je seveda zaklenil vhodna vrata. Nasilnež je sledil novinarju in s pestmi začel udrihati po ravno tako zaklenjenih vratih bara, da bi jih s silo odprl. Na prizorišče dogodka so medtem prispeli ronški karabinjerji, ki so nasilneža obvladali s strokovnim prijemom. Zatem so ugotovili njegovo identiteto in ga ovadili goriškemu sodišču.
Mladenič, ki živi v Ulici Roma, je povedal, da je opazil nasilneža, ki je uriniral pred vrati njegovega doma. Ko ga je nagovoril in ga vprašal, kaj pravzaprav počenja, je moški pobesnel in ga fizično napadel. Mladeniča se je lotil s pestmi in klofutami.
Karabinjerji preiskujejo dogodek, da bi ugotovili, zakaj je do njega sploh prišlo. Ne gre izključiti, da je nasilni izpad vezan na prekomerno količino zaužitega alkohola.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava