Torek, 09 april 2024
Iskanje

Sprejem fašističnega odreda in manifestacija

20. jan. 2017 | 19:17
Dark Theme

Jutri dopoldne bodo na goriški občini sprejeli člane združenja pripadnikov in somišljenikov zloglasnega fašističnega odreda X Mas. Spomnili se bodo 72-letnice bitke na Trnovem, ko so »masovce« napadli partizani IX. korpusa: položili bodo venec k plošči, ki je posvečena deportirancem v Jugoslavijo, nakar se bodo zbrali v dvorani v pritličju županstva.
Medtem bo pred mestno hišo potekala protifašistična manifestacija, ki jo prireja VZPI-ANPI. Začela se bo ob 10. uri. Združenje partizanov poziva »vse demokrate, naj se shoda udeležijo, zato da odločno in odgovorno odreagiramo na dogodek, ki predstavlja pravo žalitev ne samo na račun mesta Gorica in celotne Goriške, temveč tudi žalitev spomina vseh teh, ki so se borili, zato da so osvobodili našo državo fašistične diktature«.
Župan Ettore Romoli je v prejšnjih dneh napovedal, da se sprejema zaradi drugih obveznosti ne bo udeležil. Odsoten bo tudi podžupan Roberto Sartori, pripadnike združenja bo zato sprejel občinski odbornik Guido Germano Pettarin.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava