Petek, 19 april 2024
Iskanje

Zdrsnila sta oba

3. apr. 2017 | 17:47
Dark Theme

»Verjetno sta padla skupaj. Do nesreče ni prišlo, ker naj bi se oče odpravil v dolino po pomoč.« Tako pravi Isabella Marson, hčerka 73-letnega Bruna Marsona, ki se je v soboto popoldne smrtno ponesrečil med vzponom na Veliki Karman (v italijanščini Chiampon) nad Guminom. Do nesreče je prišlo v bližini sedla Foredon.
»Začetno smo mislili, da je med vzponom zdrsnila mama in da je zatem oče odhitel v dolino po pomoč. V resnici sta se med hojo po stezi sredi melišča sočasno ponesrečila oba; ker je mama padla vznak, ni opazila, da je zdrsnil tudi oče, ki je hodil za njo. Mama se je uspela ujeti za grm, medtem ko je oče drsel po melišču preko sto petdeset metrov, kar je bilo zanj usodno,« pojasnjuje Isabella Marson, ki pravi, da na videmskem javnem tožilstvu še niso prižgali zelene luči za prevzem trupla nesrečnega pohodnika, obenem se še niso odločili, ali bodo opravili tudi obdukcijo. »Upamo, da bo pogreb vsaj pred koncem tedna,« poudarja naša sogovornica in pojasnjuje, da jo je njena mama, 69-letna Liliana Nardin, po padcu sama klicala na pomoč. Takrat je bila planinka prepričana, da je bil mož že na poti v dolino, a na žalost ni bilo tako. Žensko so zatem našli gorski reševalci, ki so jo s helikopterjem službe 118 odpeljali na zdravljenje v videmsko bolnišnico. Zlomila si je lopatico, grodnico in nekaj reber.
Bruno Marson je z ženo Liliano Nardin zadnja leta živel v Ločniku, vendar je bil po rodu iz Sovodenj, kjer je novica o njegovi smrti zelo boleče odjeknila. Bruno je v mladosti igral nogomet, bil je zelo dober napadalec, sicer pa sta nogometaša bila tudi njegova brata Gianni, ki je šest let starejši, in Claudio, ki je mlajši. Vsi trije so najprej igrali za Sovodnje, zatem so nastopali tudi za druge klube. Bruno je višek kariere dosegel s Pro Gorizio, s katero je nastopal tudi v D-ligi; poleg tega je igral tudi s štandreško Juventino, z doberdobsko Mladostjo in z Ločnikom. Nekaj poskusnih treningov je opravil s profesionalno ekipo iz Toskane, vendar se je zatem odločil, da bo raje ostal v domačem okolju. Vsi soigralci so ga radi imeli, saj je na igrišču vedno dal vse od sebe. Ko je obesil kopačke na klin, je skupaj z ženo vzljubil pohodništvo in planinstvo. V zimskih mesecih sta se udeleževala najrazličnejših pohodov, poleti sta se odpravljala v gore. Turo, ki mu je bila usodna, je z ženo že prehodil, bil je treniran in izkušen, zato je bolečina ob tragičnem dogodku med družinskimi člani toliko večja. Poleg Isabelle zapušča še hčerko Sabrino in sina Fabia; imel je tudi tri vnuke - imenujejo se Giulia, Matteo in Marco. Na pokojnika sta bila zelo navezana tudi zeta Renato in Paolo. Bruno Marson je delal na goriški občini, njegova žena je bila do upokojitve zaposlena v štandreški gostilni Turri.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava