Torek, 23 april 2024
Iskanje

Zaradi preprodaje droge en aretiran in šest ovadb

19. maj. 2017 | 17:43
Dark Theme

Z eno aretacijo in šestimi ovadbami zaradi posedovanja in preprodaje prepovedanih opojnih substanc se je sklenila preiskava, ki so jo karabinjerji z goriškega pokrajinskega poveljstva poimenovali Tornado. Izvedli so jo v sodelovanju s tržiškimi karabinjerji in policisti tržiškega komisariata.
Preiskovalno delo se je začelo pred nekaj meseci, na podlagi katerega so 10. marca v Gorici aretirali glavnega osumljenca, 59-letnega C.V.; karabinjerji so ga ustavili za pregled dokumentov nedaleč od njegovega doma. Ko so karabinjerji zaprosili moškega, naj izprazni svoje žepe, je iz njih potegnil deset gramov kokaina in sto gramov hašiša, ki je bil že pripravljen za prodajo v osmih odmerkih. 59-letnik je poleg kokaina in hašiša imel pri sebi tudi večjo količino gotovine - in sicer 2900 evrov v bankovcih po petdeset evrov. Dokaznega gradiva je bilo dovolj za aretacijo.
Namestnica javnega tožilca na goriškem sodišču Ilaria Iozzi je po aretaciji moškega odredila hišno preiskavo na domu šestih Goričanov, sicer njegovih znancev in prijateljev, ki so jo karabinjerji z goriškega pokrajinskega poveljstva opravili v sodelovanju s tržiškimi karabinjerji in policisti. Izkazalo se je, da so z aretiranim moškim pri preprodaji mamil sodelovali tudi 48-letni M.U., 52-letni S.M., 43-letni B.N., 57-letni G.A., 29-letni G.M.in 50-letni P.A.; karabinjerji in policisti so v stanovanjih omenjenih moških našli in zasegli deset gramov kokaina, sto gramov hašiša, petnajst rastlin indijske konoplje in eno tehtnico. Del droge je bil skrit v knjigah. Osumljenci so namreč izrezali med stranmi nekaj niš, v katerih so hranili mamila, misleč, da jih možje postave ne bodo odkrili.
Novico o operaciji so preiskovalci posredovali medijem komaj včeraj, in sicer potem ko je namestnica javnega tožilca zaključila zaslišanje 59-letnega moškega, ki je v hišnem priporu. Ostali čakajo na nadaljevanje sodnega postopka na prostosti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava