Nedelja, 14 april 2024
Iskanje

V Gorici aretirali pretepača

27. maj. 2017 | 15:45
Dark Theme

Goriški karabinjerji so v noči s petka na soboto aretirali 35-letnega moškega, ki se je v baru najprej zapletel v prepir z drugim obiskovalcem lokala, nakar je izza pulta pobral nož in z njim skušal zabosti svojega nasprotnika. Oba sta bila pod vplivom alkohola.
Prepir se je vnel v baru Al Corso v Gorici. Potem ko so na interventno številko 112 prejeli klic na pomoč, so se na prizorišče dogodka odpravili karabinjerji iz Svetogorske četrti. Ob prihodu na kraj so ugotovili, da sta se sprla italijanski in afganistanski državljan. V prepiru se je poškodoval le 32-letni Afganistanec R.A.J.; na prizorišču dogodka so mu zdravstveno oskrbo zagotovili uslužbenci 118. Tuji državljan najprej ni hotel povedati svojega imena; to je storil, ko je nekaj časa zatem na kraj prišla še izvidnica policije. Ko je zgledalo, da so se strasti pomirile, so pesti spet zapele. Moška sta najprej zatrdila, da se ne bosta drug drugega tožila, vendar kmalu zatem sta se spet začela pretepati. Afganistanec je prijel za vrat italijanskega državljana, ki je s pulta bara pobral steklenico piva. Z njo je udaril Afganistanca po glavi, ki je nato izza pulta pobral nož in z njim skušal napasti svojega nasprotnika. Karabinjerji so uspeli zvleči v stran italijanskega državljana, ki ga je Afganistanec skušal zabosti; takoj zatem so tujega državljana obvladali s strokovnim prijemom in mu nataknili lisice, potem ko je z nožem grozil tudi njim. Afganistanca so zatem odpeljali v bolnišnico, kjer so mu zdravniki zašili nekaj ran na obrazu, ki so bile posledica pretepa z italijanskim državljanom.
Afganistanskega državljana so naposled aretirali zaradi upiranja silam javnega reda in uporabe hladnega orožja, nakar so ga odpeljali v goriški zapor, kjer čaka na nadaljevanje sodnega postopka. Karabinjerji pojasnjujejo, da ne gre za prosilca za azil, temveč za afganistanskega državljana s stalnim bivališčem v Gorici.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava