Petek, 05 april 2024
Iskanje

V zapuščenih prostorih nova prodajalna s 60 zaposlenimi

21. jul. 2017 | 19:08
Dark Theme

Zdaj je tudi uradno. Prostore nekdanje veleblagovnice Ipercoop pri Gradišču, ki so ostali prazni po njeni selitvi leta 2013 v komercialni center Tiare pri Vilešu, bo čez nekaj mesecev zasedla prodajalna družbe Ottimax Italia, ki bo za potrebe svoje nove izpostave zaposlila 60 oseb. To je včeraj sporočila deželna agencija za delo, ki sporoča, da že iščejo novo osebje. Potrebujejo poklicne profile prodajalcev, skladiščnikov in urejevalcev prodajnih prostorov.
V strukturi pri Gradišču, ki se razprostira na kar 12.000 kvadratnih metrih, pravkar potekajo obnovitvena dela. Novo osebje potrebujejo že v sedanji, prvi fazi, pred odprtjem prodajalne, ko prostore prilagajajo potrebam novega uporabnika. V drugi fazi, po odprtju, pa bodo zaposlene porazdelili med različne oddelke novega trgovskega centra, kjer bodo na voljo artikli in oprema s področij mizarstva, pleskarstva, železnine, gradbeništva, vrtnarstva, vodo inštalaterstva, elektro tehnike in elektro materiala ... Obenem bodo prišli v poštev poklicni profili, ki jih bodo zaposlili v skladiščih.
Že vsaj eno leto je bil govor o tem, da imajo prazni in zapuščeni prostori nekdanjega Ipercoopa v Ulici Venuti prihodnost. Z novim uporabnikom se je pogajala družba Coop Consumatori Nordest, ki je tudi lastnica strukture, zaradi česar je že od vsega začetka bilo jasno, da se vanjo nikakor ne bo vselila družba s prehrambenega področja, zato da najemnik ne bi bil Ipercoopov konkurent. Pri iskanju novih vsebin je bila angažirana tudi občinska uprava, ki je pomagala iskati investitorje zaradi bojazni, da bodo obsežni prostori ostali neizkoriščeni in bi zaradi neizogibnega propadanja postali degradirano območje. Dobrodošla je zato vest, da se vanje vseli uveljavljen ponudnik kakovostnih in hkrati cenenih artiklov s področij gradbeništva, inštalaterstva in vrtnarstva.
Na novo podjetniško pobudo se je odzvala deželna odbornica Loredana Panariti, ki poudarja, da je dežela dala rimski družbi na razpolago vse svoje pristojne službe z namenom, da pomaga pri zaposlovanju za potrebe novega trgovskega centra. Nova delovna mesta so namenjena mladim med 18. in 35. letom starosti, ki naj bi že imeli nekaj izkušnje na področjih mizarstva, pleskarstva, železnine, gradbeništva, vrtnarstva, vodo inštalaterstva in elektro tehnike. »Za mladino in za celotno Goriško gre za pomembno in konkretno zaposlitveno priložnost,« opozarja Loredana Panariti in dodaja: »Po dolgem kriznem obdobju, ki je prizadelo tako državo kot tudi našo deželo, zaznavamo končno znake gospodarskega prebujanja.«
Družba Ottimax, ki ima sedež v Rimu in sta jo leta 2013 ustanovili podjetji Bricofer Italia in Megawatt, beleži zadnja leta rast, zato odpira nove prodajalne po italijanskih deželah in zaposluje novo osebje. Podrobnejše informacije o poklicnih profilih in pripravo prošnje za zaposlitev so vsakomur na voljo na spletni strani www.offertelavoro.regione.fvg.it. Kdor zadostuje zahtevanim pogojem in je zainteresiran za delo v novi prodajalni družbe Ottimax, se lahko obrne na deželni urad za delo v nekdanji pokrajinski palači na Korzu Italia 55 v Gorici (referenti so Fabrizio Seri - tel. 0481-386608 ter Federica Beacco in Antonio Palladino - tel. 0481-386609). Svojo kandidaturo s priloženim življenjepisom in poklicnimi izkušnjami naj pošlje na naslov elektronske pošte ido.go@regione.fvg.it.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava