Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Pik žuželke usoden za 42-letnika

9. sep. 2017 | 19:54
Dark Theme

Na domačem dvorišču se je posvečal svojemu motornemu kolesu, kot je večkrat počel v prostem času. Žena, s katero je pravkar povečerjal, je bila v stanovanju z njunima majhnima otrokoma. Bil je tako zbran, da ni opazil nevarnosti, nenadoma pa ga je presenetil boleč pik v nogo. Sledila je tragedija.
Zaradi pika žuželke - najverjetneje sršena - je v petek zvečer umrl 42-letni Salvatore Ognibene, uslužbenec družbe za upravljanje železnic RFI, ki je s svojo družino bival v Ulici Curbine v ronški občini. Rešilno službo 118, ki je na prizorišče prišla okrog 21.30, je poklicala žena Annalisa. Reševalci so takoj razumeli, da gre za resno preobčutljivostno reakcijo - anafilaksijo - in so moškemu skušali pomagati s kisikom, adrenalinom in drugimi zdravili, ki pa niso zalegla. Težave pri dihanju so bile čedalje hujše, kmalu zatem je nastopil srčni zastoj. Zdravniško osebje ga je skušalo dalj časa oživljati, a ni reagiral. Zato so ga naložili na reševalno vozilo in oddrveli v smeri Tržiča, ko pa so prišli do bolnišnice San Polo, je bil nesrečni moški že mrtev.
Ognibene, ki je bil po rodu iz Sicilije, je pri družbi RFI delal že dvajset let. Zaradi službe je opravljal redne zdravniške preglede, ki niso nikoli pokazali, da bi bilo z 42-letnim železničarjem karkoli narobe. Vzrok smrti bo pojasnila šele obdukcija trupla, ki jo bodo opravili v prihodnjih dneh.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava